We gaan vernieuwen!

We gaan de Musical Kinderfeestjes een klein beetje aanpassen. Hierdoor worden ze nog toegankelijker voor alle kinderen van jong tot oud. We leggen je graag uit wat er gaat vernieuwen waardoor je waarschijnlijk nog enthousiaster word om jouw Musical Kinderfeestje te boeken!


Zoals het nu gaat

Misschien ken je de musical kinderfeestjes van nu al maar zo niet dan leggen we graag even uit hoe het nu nog allemaal gaat. Zo krijg je een beter beeld van de vernieuwingen die er gaan komen.

Als je nu één van onze superleuke musicals uitkiest voor je kinderfeestje krijg je toegang tot de backstage van deze musical. Hier vind je verschillende videolessen waarmee we je alvast een stukje verder helpen om thuis mee aan de slag te gaan. Zo vertellen we je iets over het acteren van jouw musical, hoe je makkelijker kunt zingen en we leren je een complete dans aan.


Daarnaast vind je in de backstage ook de liedjes van de musical. Dit zijn ongeveer vier liedjes. En ook krijg je uiteraard het script van de musical. Dit is een echt script en bestaat uit heel veel tekts.


We vinden dat het allemaal wat makkelijker moet en zijn gaan bedenken hoe we jouw kinderfeestje nog meer feest kunnen maken in plaats van heel veel leren van te voren. Dat is natuurlijk wel leuk, want je ben al lekker aan het oefenen met vriendjes en vriendinnetjes maar we vonden het toch wat veel. Daarom gaan we dat nu anders doen!

Hoe gaat het worden

Bij de nieuwe Musical Kinderfeestjes hoef je veel minder van tevoren te leren! Maar hoe kan je dan toch een hele musical spelen?

De musicals zijn een beetje aangepast. We werken met een verteller die het verhaal verteld. De verteller is door ons van tevoren al opgenomen en verteld in grote lijnen het verhaal van de musical. Zo hoeven jullie alleen te acteren wat deze stem zegt.


Een voorbeeld is misschien wel handig. De verteller hoor je bijvoorbeeld zeggen “De prinssen zijn erg moe en gaan naar bed”, dan spelen de kinderen dat ze erg moe zijn, gaan bijvoorbeeld gapen, zich uitrekken of in de ogen wrijven. Vervolgens gaan ze naar het plekje wat we hebben afgesproken en daar gaan ze “naar bed”. Dat is makkelijk toch?


Maar jullie hebben zeker ook nog zelf tekst, alleen veel minder. Hierdoor kunnen we dat op de showdag zelf moet jullie oefenen en hoef je dus niet een heel script uit je hoofd te leren. Dat is fijn hè?


Daarnaast zitten er in de nieuwe versie van de musicals maar twee liedjes. Een liedje die we vooral alleen zingen en een liedje waarbij we ook gaan dansen. Deze liedjes krijg je van te voren en daarvan is het wel de bedoeling dat je ze al een aantal keer geluisterd hebt thuis, of misschien al wel gezongen ;)


Voor de dans die bij het liedje hoort krijg je ook alvast de video zodat je die ook al kunt oefenen, maar tijdens de showdag zullen we hier ook tijd aan besteden zodat iedereen het dansje goed kan doen tijdens de uitvoering van jullie musical.


En zo ziet dan de verniewde Musical Kinderfeestjes eruit. Wij zijn heel blij met de verbeteringen die eraan komen maar we horen natuurlijk ook graag wat jij ervan vind. Is het beter? Of wil je toch een heel script met tekst (misschien omdat je al in groep 8 zit en dat prima kan leren? ) Dat kan altijd nog! Geef het dan gewoon aan en we sturen je alsnog het complete script op om mee aan de slag te gaan.

1 weergave