Wat is een musical?

Misschien heb je er al wel eens eentje gezien, misschien nog nooit... Een musical!

Maar wat is dat nou precies, een musical? Ik leg je er alles over uit in deze blog!

Een musical is een voorstelling waarin de spelers op het podium 3 dingen tegelijk doen, namelijk zingen dansen en toneel spelen. Ze spelen een verhaal, wat heel leuk kan zijn maar ook heel serieus of verdrietig, en zingen, dansen en spelen daar toneel in. Met een moeilijk woord noemen ze musical ook wel eens "muziektheater".


Tijdens een musical zijn zingen, dansen en acteren allemaal even belangrijk. Alle drie de manieren om je uit te drukken moet je dus goed kunnen als speler in een musical. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van kostuums en pruiken om het verhaal van de musical extra goed over te brengen en je helemaal mee te nemen naar de tijd waarin het verhaal zich afspeelt.


Bekijk je een musical in Nederland dan zullen alle teksten, dus zowel de gesproken teksten als de gezongen teksten, in het Nederlands zijn. Maar kijk je naar een musical in Engeland of China dan zullen daar de alle teksten in het Engels of Chinees gezongen en gesproken worden. De teksten zijn dus eigenlijk altijd in de taal van het land waarin je de musical ziet.


Maar hoe is musical ontstaan?

De eerste echte musicals werden in de vorige eeuw opgevoerd. Het begon in 1927 met de show 'Show Boat'. Sindsdien zijn er heel veel musicals geweest en werd het eigenlijk steeds populairder. Echte klassieke musicals zijn bijvoorbeeld "Evita" (1978), "Cats" (1981), "Les Misérables" (1985), "The Phantom of the Opera"(1986).


Maar misschien ken je veel beter de musicals van nu, bijvoorbeeld The Lion King, Wicked of Hamilton.


Of misschien heb je wel al een aantal groep 8 musicals gezien! Dat is eigenlijk precies hetzelfde. De kinderen daarin doen namelijk ook zingen, dansen en acteren in een verzonnen verhaal. En misschien hebben zo ook nog een leuk kostuum aan waardoor ze nog meer op de persoon lijken die ze in de musical spelen.


Hoe kun je meedoen aan een echte musical?

Om mee te mogen doen aan een musical, moet je eerst auditie doen. Bij schoolmusicals worden meestal geen audities gehouden.

Auditie doen betekent laten zien aan een jury dat je geschikt bent voor een bepaalde rol. Als de jury je de beste vindt, krijg je de rol.

Bij audities moet iedereen die meedoet een opdracht (die te maken heeft met dansen en zingen) uitvoeren. Soms mogen ze ook zelf iets verzinnen en dan kiest de jury daar wat uit.Maar wil je meedoen aan een Musical Kinderfeestje?

Dan hoef je zeker geen auditie te doen. Voor iedereen is er een superleuke rol en daarnaast mag iedereen mee zingen, dansen en toneel spelen. En jullie mogen kiezen welk verhaal jullie gaan spelen, Zomerkamp, Prinsessenbal, Famous of Superheld.In de musicals van Musical Kinderfeestje zijn alle teksten ook in het Nederlands, dus ook alle liedjes. En jullie mogen ervoor kiezen of je meezingt met originele zangers of dat je het echt helemaal zelf doet met een karaokeband.

En voor de dans hebben we een speciale videoles gemaakt waarin de dans je helemaal word voorgedaan en die je dus zo vaak als je wilt kunt oefenen. 💃🕺


Om het verhaal nog echter te maken verzorgen we ook alle kostuums zodat je je nog meer in kunt leven in je rol met een bijpassende outfit. 👗👔


Dus ben je op zoek naar een origineel kinderfeestje en ben je gek op zingen, dansen en acteren? Dan is een Musical Kinderfeestje echt iets voor jou! ✨


Groetjes,

Rowan

 

Musical Kinderfeestjes

www.musicalkinderfeestjes.nl

5 weergaven