Karaoke zingen of niet?

Bij musical doen we eigenlijk drie dingen tegelijk: Zingen, dansen en acteren.

Ook bij de Musical Kinderfeestjes zitten er liedjes in het verhaal waarbij je moet zingen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?


Voor ieder Musical Kinderfeestje is er een script gemaakt met minimaal 3 liedjes daarin. Deze liedjes passen helemaal in het verhaal en zijn daarnaast superleuk om te zingen.


Sommige liedjes zing je met z'n alle maar er zijn ook liedjes die je maar met een paar vriendjes of vriendinnetjes zingt. En er zijn zelfs liedjes die sommige rollen helemaal alleen zingen. Dit heet "Solo", dat betekend alleen.


Misschien vind je het wel een beetje spannend om te zingen? Dat is hartstikke normaal. Zelfs de bekendste zangers en zangeressen vinden het soms nog spannend om op te treden voor publiek. Dus jij mag het ook zeker spannend vinden.


Om het een beetje minder spannend te maken mag je zelf kiezen of jullie de liedjes karaoke willen zingen of dat jullie meezingen met de originele zangers.Karaoke, wat is dat? Karaoke betekend dat je alleen muziek hoort en dat er niemand meezingt. Je bent dan dus zelf écht de enige die zingt. Dat is een beetje moeilijker dan dat je meezingt met de artiesten waarvan het nummer is.


Alle liedjes van Musical Kinderfeestjes hebben een nummer waarmee de artiesten meezingen maar dus ook zo'n karaoke-nummer. Je kunt dus zelf kiezen of je mee wilt zingen of dat je zelf alleen zingt. Iedereen kan dit thuis oefenen met de liedjes die je in de backstage van de musical vindt.


En, heel belangrijk: het is helemaal niet erg wat je kiest! Meezingen is net zo goed en leuk als dat je met de karaokeversie zingt. Dus kies vooral wat je zelf het leukst vind!

2 weergaven