Veelgestelde vragen

Aanvragen

Hoe ver van te voren moet ik een musical kinderfeestje aanvragen?


Het liefst zo ver mogelijk. Dit zorgt ervoor dat je ruimvoldoende de tijd hebt om met de videolessen aan de slag te gaan en de teksten uit je hoofd te leren. We adviseren minimaal 2 weken van te voren, maar eerder mag dus altijd!
Wanneer weet ik of mijn aanvraag definitief is?


We proberen alle aanvragen zo snel mogelijk te beantwoorden zodat je snel weet of een musical kinderfeestje door kan gaan of niet. Dit doen we per mail. Check dus de dagen nu jouw aanvraag ook even je spambox, misschien mis je anders ons antwoord en dat zou natuurlijk zonde zijn!

De musicals

Mag ik zelf kiezen welke rol iedereen speelt?


Ja, dat mag zeker! Zodra je het script binnen hebt kan je zelf de rollen bekijken en kiezen wie welke rol gaat spelen. Misschien leuk om dat door de jarige job te laten doen. Voorin het script staat met sterren bij iedere rol aangegeven wat die rol in de musical inhoud. Houd je meer van zingen dan kies je een rol met meer zang sterren. Hou je meer van acteren, dan kies je een rol die meer sterren bij spel heeft staan.
Hoeveel liedjes zitten er in een musical?


In iedere musical van Musical Kinderfeestjes zitten minimaal 3 liedjes. Deze zijn verdeeld over alle rollen, iedereen heeft dus altijd iets te zingen. Sommige rollen wat meer, anderen wat minder. En, er is altijd een toegift. Dat betekent dat we op het einde nog een keer een nummer gaan herhalen als extraatje.

Showdag

Wat is de locatie van de showdag?


De locatie van de showdag is bij de jarige job thuis. Dit kan binnen in de woonkamer of bijvoorbeeld bij mooi weer buiten in de tuin.
Mag ik zelf een externe locatie regelen?


Ja, dat mag zeker.
Als je zelf een locatie hebt waar we tijdens de showdag mogen repeteren en optreden dan kunnen we ook daar het Musical Kinderfeestje houden. Denk bijvoorbeeld aan een gemeentehuis, gymzaal of dansstudio. Laat dit natuurlijk wel duidelijk van te voren weten zodat de begeleider van Musical Kinderfeestje op de showdag op de hoogte is van de juiste locatie en het adres van deze locatie
Is het mogelijk dat Musical Kinderfeestjes een externe locatie regelt voor de showdag?


Ja, dit is ook mogelijk maar dan komen er voor de huur van de zaal uiteraard extra kosten bij. Dit zal altijd in overleg gaan met de aanvrager.

Algemeen

Mag ik nog wisselen van musical als ik al een aanvraag heb gedaan?


Je mag van musical wisselen totdat je toegang hebt gekregen tot het script en videolessen. Daarna is het helaas niet meer mogelijk om van musical te wisselen.
Mag mijn kind jonger of ouder zijn dan de aangegeven leeftijd?


De Musical Kinderfeestjes zijn gemaakt voor kinderen van de bovenbouw van de basisschool, dus ongeveer 7 tot en met 12 jaar. Wij adviseren voor kinderen jonger dan deze leeftijd om nog even te wachten met het boeken van een Musical Kinderfeestje. Kinderen ouder dan de geadviseerde leeftijd mogen zeker nog een Musical Kinderfeestje bij ons boeken, mocht ze dit leuk lijken. Let erop dat de verhaallijnen wel gebaseerd zijn op de bovengenoemde leeftijdsgroep. Overigens zullen wij geen aanvraag weigeren, ouders / verzorgers kunnen volgens ons zelf het beste inschatten of de kinderen goed binnen de gestelde richtlijn passen. Uiteraard is dat dan dus op eigen risico van "musical-plezier".

Corona

Is een Musical Kinderfeestje corona-proof?


Ja, een Musical Kinderfeestje is zeker corona-proof. Volgens de huidige richtlijnen moeten de kinderen 1,5 meter afstand houden van de begeleider en dat is in ons geval goed te doen. Onderling hoeven de kinderen geen afstand te houden. Oefenen kan je makkelijk thuis doen met behulp van de videolessen. Je kunt zelf de dans aanleren. En de tekst leren? Dat kan je bijvoorbeeld doen met je vriendjes door te videobellen. Wat betreft het publiek? We begrijpen het volledig dat het jammer is als er niet zoveel publiek bij kan zijn. Uiteraard mag je zelf de musical opnemen met een camera of telefoon, of een livestream gebruiken om de musical aan veel meer mensen live te laten zien. We faciliteren hier verder niet bij.